Elso nap

Megerkeztem!!

huhh, de faraszto ut volt … Szombaton hajnalban elindultam, repulovel Londonba. Hat a Bp-Ln jaraton a business class szekek ugyanakkorak voltak, mint az economyn, csak a kaja volt finomabb.. Erdekes volt, mert ugyanugy 3-3 szek volt egy sorban, csak eppen 2-2 embert ultettek oda :) szoval nem nyomorogtunk :)

Megerkeztunk Londonba kb 10 orara (LN ido szerint). A gepem tovabb 14:10kor indult, szoval el kellett toltenem valamivel azt a 4 oracskat … ilyen hosszu 4 orat meg nem lattam … mar mindent felkajaltam, mindent megkostoltam, 3x vegigjartam a business varot, es az egesz shopping reszleget (megalltam, hogy ne vegyek semmit!! ez nagy szo reszemrol:) ), es meg mindig volt 2 ora az indulasig … na mindegy, gondoltam, akkor nezek felszallo gepeket. Hat azt nem lehetett nezni, mert a gepek a first class varobol voltak lathatoak, oda meg termeszetesen nem mehettem be ;) a business class varobol “csak” a leszallo gepeket tudtam nezni. Na azt is meguntam kb fel ora alatt (kb 2 percenkent szallt le egy:) ). Ezutan eszembe jutott, hogy en hoztam magammal konyvet olvasni. Elovettem, de nem tudtam koncentralni ra, szoval csak bamultam bele a semmibe meg egy fel oran keresztul, amikor is vegre sikerult megtudnom, honnan indul a gepunk. Lementem a kapuhoz, kozben kerestem a szememmel azt a kollegat, akivel egy gepen utaztunk, csak epp meg nem lattuk egymast szemelyesen mert o NY-ban dolgozik. Na szoval sikeresen kipeceztem magamnak egy embert (hasonlitott a kepre, ami fenn van a ceges telefonkonyvben rola), de sikerult tevesen valasztanom :) Ezek a kepek nagyon csalokak am!
En egy sotet haju embert kerestem, erre egy kozepbarna haju nagyon magas fiu a kollegam. Ezt persze a 9 oras repulout vegen tudtam meg, amikor vartuk a taxinkat :)

Na szoval a Bangalore-i jarat:

Azzal kell kezdenem, hogy a Boeing 747-400 egy irto nagy gep. Es en a pupjaban utaztam!! :) Busz vitt ki minket a gepig (legalabb 10 percet buszoztunk, mire odaertunk a mienkhez), majd ezen a gurulo vezetheto letran masztunk fel a gepbe. Hat korulbelul minden megegyezett azzal, ahogy a ba.com weboldalon le van irva. A kabin is ugyanolyan, szoval arrol nem is csinaltam kepet :) Azert az nagyon feelinges volt, hogy a pilotafulketol 2 meterre utaztam :) Pilotafulke ajtaja gondosan bekamerazva, zarva, szoval nagyon vigyaznak odabenn magukra. Maga a pup tenyleg ugy nez ki, es akkora mint ahogy a filmekben is szoktuk latni. 20 ules volt fenn, ha jol szamoltam mindegyikben ult is ember. Erre a 20 emberre volt 2 stewardessunk, akik mindig jottek, es kerdeztek mit szeretnenk.

Alighogy beertunk a gepbe, megkerestuk a helyunket, jottek frissen facsart narancslevel, es kinalgattak minket. A szekeinken egy-egy takaro, parna es fulhallgato volt. Miutan mindenki elhelyezkedett, korbejartak, es kis csomagokat osztottak ki, mint utolag kiderult frissito dolgok voltak benne – kezkrem, arcfrissito, egy zokni, hogy le tudd venni a cipodet, arcmaszk, ajakbalzsam, hogy ne szaradjon ki a szad a 9,5 ora alatt, fogkefe, fogkrem, stb – es az elmaradhatatlan forro vizes kezfrissito kendoket.

A felszallas kb 1 orat kesett, mert meg Londonban leszallitottak par utast, akik betegek voltak, es meg kellett keresni a poggyaszaikat. De vegre felszalltunk! Alig felszallas utan maris adtak a filmeket, amikbol valogathattuk – en az egesz ut soran legalabb 3 filmet vegigneztem :) mondjuk a felebe beelaludtam, de hat ki nem tette?

A vacsora: hat az valami fennseges volt! Elorebocsatom, hogy tobbfele menubol lehetett valasztani, en ezeket ettem:

Eloetel: currys csirke valami salataval
Foetel: baranycomb volt sargarepaval es krumplival
Desszert: 2 szelet csoki es citromtorta kokuszos beutessel
Vorosbort ittam hozza :) En, aki alig iszik valamit, most nagyon jol esett :)

Nagyon kenyeztettek minket. Vacsora utan hagytak minket pihengetni, szinte mindenki betakarozott, es fel-fekvo helyzetbe allitotta a szeket, es ugy nezett filmet :)

Valahol a 2. es a 3. film kornyeken korbejottek, es vaniliafagyival kinaltak minket. Hat ilyen eredeti hazi fagyit sem ettem meg soha, nagyon izlett.

Ezek utan nem csoda ha jol bealudtam :) kb 4 orat aludhattam megszakitasokkal, es hirtelen jott a reggeli. Na ott is lehetett valasztani:

Eloetel: gyumolcssalata, croissant, vaj, narancslekvar
Foetel: Angol palacsinta valami dioval meg valami savanykas lekvarral leontve
+ gyumolcsle es tea

Es reggeli utan meg is erkeztunk :)

Bangaloreban vart minket az autonk soforrel, aki elhozott minket az apartmanunkhoz. A reptertol az apartmanig eltelt 1 es 1/4 ora a felelem jegyeben telt :) Ezek az indiaiak minden kanyarban dudalnak, ha megeloznek egy autot dudalnak, ha figyelmeztetnek dudalnak, ha olyanjuk van, dudalnak. Indexet nem hasznalnak, es a szaggatott vonalon haladnak a sav helyett :) Ja igen! es levagjak az utat: ahol beton van, kozlekednek. Igy tortent, amikor besoroltunk a repterrol kivezeto uton a szalloda fele. a 2 savos utunk betorkollott egy 4 savosba, ami kesobb 2 savossa szukult. A torkolatnal egy jo nagy szakaszon volt felfestes, amit mi europaiak csak ugy tudunk, hogy ott nem lehet megallni, mert veszelyes. Na itt szepen atvagta soforunk az utat, es egy hirtelen kanyarral besorolt a masik utra :) Kozben persze nem felejtett el dudalni legalabb 3x.

Kicsivel tobb mint 1 ora utazas utan vegre megerkeztunk az apartmanokhoz. Hat igen, luxus mmindenhol a nagy kapun belul. mini vizeses, nyitjak az ajtot, Ms. Rekanak szolitanak, elveszik a csomagjaimat, nehogy cipekedjek, 5 percen belul megvolt a bejelentkezes, mindent ok toltottek ki, mi csak ultunk es mosolyogtunk. A Kulcskartyankra rafotoztak minket, szoval el sem tudjuk teveszteni, h melyik kinek a kartyaja.

En valaszthattam szobat, mert egyedul vagyok egy 1 haloszobas apartmanban. Komolyan mondom, akkora mint otthon a lakasom! Kulon konyha, nappali az also szinten, a felso szinten pedig a haloszoba es a furdo. Meg mindig nem pakoltam ki, elso dolgom volt aludni, reggelizni es internethez jutni (200 Rs/nap – segitsegul 1 euro 60 Rs., szoval kb egy ezres naponta az internetem).

Most, hogy mar felebredtem, magamhoz tertem, es bevettem a malaria tablettamat, most mar korul is fogok nezni majd itt a komplexumban, es megkeresem az uszomedencet :)

This entry was posted in Work and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Elso nap

  1. Robert says:

    Macsekod ma már haverkodott. Jól lekarmolta az ujjamat még véreztem is 2 sebbol.
    Nem evett sokat. (vagy valaki más is megtöltötte a tálját.)
    Hiányzol neki.
    Minden rendben volt.

  2. mithos says:

    Elvileg Balazs ott volt delutan-este fele, jatszott vele, filmet neztek, gondolom akkor megtoltotte a kajas taljat is. Csodalkozott, hogy a Bogyo talbol iszik, es nem a wc-bol, vagy a mosdobol.

  3. Balazs says:

    Enni nem adtam neki, mert tele volt a tal, szoval akkor nem evett sokat.

  4. Donat says:

    Hajra Ms.Reka!

    Jo volt az eslo napi bejegyzes, erdekes volt!
    Kivancsi vagyok milyen volt az ut az apartmantol a munkahelyig, meg hogy milyen az iroda.

    Udv’

  5. Robert says:

    sonkát azért evett a macsek.
    a száraz táphoz meg megjon neki a hangulata amint éhes lesz. még játszani is volt kedve.

  6. Balazs says:

    ja es: Kepeket kerunk meg! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven + 1 =