Regi-uj kedvenc(ek)

Hm … regebben buszke voltam arra, hogy csakis a Nightwisht imadom, es semmi mast. Ahogy teltek multak az evek, ra kellett jojjek, hogy pont a Nightwish az, amit a legritkabban hallgatok, helyette Queen, Beatles, Sting, Dire Straits, Eric Clapton, Mark Knopfler, stb. a napi repertoar.

Hogy mi is valtozott? Pontosan nem tudnam meghatarozni, de a standard valasz erre a kerdesre, ha felteszik: “Az emberek valtoznak, az izlesunk nem marad mindig ugyanaz. Legalabbis nekem/nalam nem.”

Ez tortent most is, regebben nagyon nem szerettem a jazzt peldaul. De most mar kodolashoz is jazzt hallgatok, es nem a regen jol bevalt goa/tuc-tuc verziokat.

Megkomolyodtam? Lehet. Megvaltoztam? Biztos. Jo ez? Nekem igen. Es ez a fontos.

Hogy miert is van ez? Na ez az, amire varom a valaszokat. Mondjuk a jazz-t rajottem, ki szerettette meg velem, es halas is vagyok neki, hogy megmutatta, hogy a jazz egy nagyon szeleskoru mufaj, es nem lehet csak arra kategorizalni, amit en nem szeretek. Peldaul nem tudtam, hogy a ‘What a wonderful world’, ami 1x eve az egyik kedvencem, az is jazz standard. Nem tudtam, hogy az ‘Over the rainbow’, amit en meg Judy Garland tolmacsolasaban hallottam eloszor, es azota ugy akarok enekelni, az is jazz standard.

Nagyon sok olyan dal van, amire csak ugy racsodalkozom, hogy jee, ez is egy standard? Jee, ezt is imadom. Mostanaban mar ezeket keresem a youtubeon, es nem a nightwish atiratokat, nem a dream theater dalokat.

Jelen pillanatban is Sting duruzsol a fulembe (Why should I cry for you), teljesen athat, teljesen megnyugtat, egyszeruen imadom. Becsukom a szemem, es elkepzelem, hogy a Valaki, aki mar nem lehet a Valaki, ujra a Valaki lesz. Majd kinyitom a szemem, es tudom, hogy ez sosem fog teljesulni, igy marad a zene.

Olyan Pentek van! Massal kene foglalkozom, nem Valakikkel, mert az nem vezet jora. Van munkam, vannak barataim, megvan mindenem, amit jelen pillanatban csak kivanhatok (kiveve a Valakit), de ezzel ugysem tudok mit kezdeni, inkabb siman mellozni kell ezeket a gondolatokat, es csak a jora koncentralni.

Ezt mindig megfogadom, es be is tartom – kb 1 hetig – , majd ujra megfogadom.

This entry was posted in None work. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 9 = eighteen