Vacsora helyett

Vegulis egy szombati ebed lett a pentek esti vacsorabol, de lehet hogy ez igy sokkal jobban jott ki, mintha penteken lett volna megrendezve.

Hat hogy is irjam, reggel meg elszaladtam Tescoba par uveg asvanyvizert es mas uditoitalert, majd elkezdodott a munka. Komolyan mondom, mintha valami vizsgara keszulodnek, annyira izgultam – izlik-e majd az a par fogas mindket kollegamnak, nincs-e valami olyan osszetevo az etelben, amire valaki allergias, egyaltalan allergias-e valaki valamire? Szoval izgultam nagyon, hogy fog elsulni ez a reg tervezett “vacsora”.

A vegso menu a kovetkezo lett:

Eloetel: Sajtta’l – kortevel, sargarepaval, hozza Tokaji Szamorodni (edes)
Foetel: Sult kacsacomb petrezselymes krumplival, narancsszosszal – hozza 2007es Cabernet Franc a Vida pinceszettol (szaraz)
Desszert: Csupacsokis muffin vanilia fagylalttal, eperontettel leontve

A sajttalban 4fele sajtot szolgaltam fel: Appenzellert, Cheddart, dios Goudat es Dan Keksajtot. Amikor kollegam meglatta, hogy mi lesz az eloetel, komolyan el kezdett ketelkedni, hogy nyomozok utana :) Pedig nincs is igy. Igaz, hogy megkertem egy kollegajat, hogy deritse ki, mik a kedvencei, de nem jartam sikerrel, o nem az a fajta, aki ki tudna ugy szedni valakibol valamit, hogy a masik ne jojjon ra, mire kell, ugyhogy ugy dontottem, inkabb tiszta vizet ontok a poharba, es direktben rakerdeztem kolleganal, szereti-e ezt, szereti-e azt. (Persze a sajttalat kihagytam, az otlet egy baratnomtol jott, amikor elmondtam neki, milyen ketsegbeesett vagyok, hogy nem tudom mi legyen az eloetel ehhez meg ehhez a menusorhoz.)

Igy el is jutottunk a foetelhez. Alapvetoen egy sult kacsa krumplival, kicsit felturbozva. Szerdan kimentem Auchanba (mert mar a piacra nem jutottam el ido hianyaban), es imadkoztam, hogy legyen kacsacombjuk. Szerencsem volt, rogton vettem 9et!

De terjunk ra a desszertre: HMM, MENNYEI volt! A malnaontetet (amit eredetileg malnalekvarnak akartam, de vegulis nem suritettem be annyira) sajat kezzel foztem! Itt is azt tartottam szem elott, hogy kollega szereti a csokit :), hat gondoltam, akkor valami konnyen elkeszitheto desszertet keszitek. Mi is a legkonnyebb, amit csak ugy osszekeverek-kavarok? Hat a muffin! Ez volt hat a tortenete a csokis muffinos-vaniliafagyis-malnaontetes csodanak.

Nagyon meglepodtem, amikor kollega kozolte velem, hogy a muffin a kedvenc sutije (eleinte azt hittem, hogy csak udvarias volt, de amikor a szemebe neztem, lattam, hogy tenyleg komolyan beszel).

De ne csak az etelekrol beszeljek! Kollegakrol is essen par szo:

Ket kollegamat hivtam meg, most mar nevezzuk nevukon oket: egyik Gergo (kozvetlen kollegam), masik Balazs (egyik mernok kollega, plusz az en kedves C/C++ tanarom :) )

A “vacsora” tortenete, hogy volt egy par ezer gepes leallasunk (amirol olvashattok egy par poszttal lejjebb), es Balazs bejott, segitett nagyon sokat (es meg elvezte is, amikor mi mar hullak voltunk! – orulet). Ezt szerettuk volna Gergovel valahogy megkoszonni neki. Gondolkodtunk, hogy mi is lehetne, aminek Balazs orulne, de megsem erzi ugy, hogy ez mar tul sok, es vacsora mellett dontottunk. Ezen a ponton Gergo szerette volna a Szilvakek paradicsomba elvinni Balazst, mire kozoltem vele, hogy mar megbocsasson, de az szemelytelen, ha egy vendeglobe hivjuk el, es ott dumalgatunk, sokkal konnyebben atjon a “Koszonom” erzes, ha mi magunk fozunk. Hat ez az elozmenye a mai napnak :)

UPDATE:

Most igy vegigolvasva ez a post nagyon szemelytelen lett. Valahogy nem sikerult leirni, mennyire osszejott ez a nap, es mennyire jol ereztem magam. Pedig igy van! Ezuton is koszonom Gergonek es Balazsnak hogy eljottek, nagyon jol ereztem magam! Ilyet meg meg meeeeeg! :) (Bocsanat, hogy most ez nem lett annyira elvezetes poszt, mint amilyennek akartam, sajnos a hiba bennem van.)

This entry was posted in None work. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + = eleven