Repülöjegy + miegymás

Hm, repülöjegyet rendelni cégesen nem is egyszerü eset… Kell hozzá ilyen approve, olyan approve, ilyen számla, ahova lehet számlázni, amolyan számla, ahova meg mást számlazhatunk, és-a-tobbi.

Namármost, én ma reggel kezdtem el intézni a kolléganövel a repülöjegyet… Szegénynek már biztos a hócipöje kivan velem, annyiszor nyaggattam ma :) (De mostanra már meg is lett rendelve, és business classon utazhatok aminek nagyon de nagyon örülök, mert 16 órat tart az út!)
Kezdve azzal, hogy milyen approve-ok hiányoznak még, majd a fönökével egy jó kis “veszekedés” hogy mit képzelek én arrol, hogy 70ezerért akarok oltásokat beadatni magamnak. Persze miután beszéltem fönökömmel, hogy most akkor mi van, es ök beszéltek egymással, rögtön megint visszaigényelhettem az oltások árát.

A probléma abból adódott, hogy azok az oltások, amiket Indiába kérnek, nem kötelezö oltások, hanem “csak” ajánlottak … Hepatitisz A,B, tífusz, meningitisz, tetanusz és a malária gyógyszer … Mintha én annyira örülnék, hogy szurkáltathatom magam hetente … De félni mégiscsak jobb, mint utána jól megbetegedni, mert véletlenül megcsípett egy kis rohadék szúnyog, aki épp elötte maláriás emberböl vacsorázott meg.

Na a lényeg, hogy vissza fogom tudni igényelni a mazochista hajlamaim által beadatott injekciók árát.

Viszont van jó hír is! Fönököm mondta ma meló után, hogy apartmanban leszünk, saját soförünk lesz, mert olyan olcsóak (~100 dollár / hónap), és saját séfünk lesz, aki reggel este föz ránk a céges apartmanban :) Enyhén szólva izgatott vagyok most már :) Ha így van, akkor a napi díjat alig kell majd felhasználnom, max ajándékokra, vagy internetre.

A vízumot is el kezdtem ma intézni, aláíratni céges papírokat, hogy tényleg céges kiküldetésen leszek. Már csak az útlevelemet kell megszerezni – elvileg holnap már mehetek is érte -, plusz az indiai kollégáktól a meghívólevelet kell még kézhez kapnom, és utána mehetek a követségre ügyet és vízumot intézni.

Na mára ennyit.

This entry was posted in Work and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five × = 5